Chirtoacă trebuie să vorbească la protestul din 26 august chiar dacă Năstase și Sandu vor simți că scena se prăbușește sub ei

DSC_7302

Cei doi, Maia și Andrei, care aleg vorbitorii pe sprânceană la așa-numitele lor proteste, au reputația unor canibali politici. Eu sunt exact ca și Plahotniuc. Acesta i-a ”democratizat” pe comuniști, iar ei vor să reducă la tăcere unioniștii.

”Unirea inteligentă” la care apelează indivizii este, de fapt, un pact de neagresiune pe care l-au încheiat cu Dodon. Ei îl vor curta, la fel ca și Plahotniuc pentru a crea o coaliție mare după alegerile din 24 februarie 2019. Dodon va accepta, firește,campania lui Plahotniuc, cel care l-a condus direct atâta timp cât la guvernare a fost Voronin.

Astfel, vom rămâne cu borta covrigului la fel ca după alegerile noi din Chișinău, când Năstase a avut proasta inspirație să terfelească votul chișinăuienilor după ce l-a implorat pe Chirtoacă să-și prezinte demisia. Deci, la protestul din 26 august trebuie să se vorbească despre Reîntregire clar, tranșant, aceasta fiind unica noastră scăpare.

 

Renunțați la ipocrizie!

Incontestabil, Maia și Andrei, se vor opune. Ei au demonstrat deja că sunt doi oportuniști șmecheri, animați de dorința de  a-și regla conturile, dar nu de a oferi poporului șansa unui viitor demn.

Au fost prinși cu ocaua mică, fiind întrebați dacă printre vorbitorii de la protestul din 26 august poate fi Băsescu. Purtătorii lor de cuvinte s-au bâlbâit, dar nu au spus nimic concret, dat fiind că acești doi indivizi vor să elimine Unirea ca subiect de discuție și la protestul din 26 august.

Dată fiind această situație, ar fi bine ca la protestul de dumincă să se prezinte ex-primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, iar mulțimea să ceară ca lui să i se ofere cuvântul.

Va fi surpriza totală a zilei pentru A. Năstase. Dar el nu trebuie să se supere, deoarece îi scria lui Chirtoacă:”Cât încă poţi, vorbeşte public despre tot ce ştii de crimele regimului Plahotniuc din aceşti ani, pentru a înţelege de ce oraşul nostru a ajuns în ruine”.

A folosit metoda epistolară, deși se pute deplasa la domiciliul primarului și discuta omenește cu el.

Șiret de tot acest Năstase care a fost ales în funcția de primar, dar i-a dat cu piciorul după ce, ”procuror fiind” nu a știut că în ziua tăceri închizi gura. Nu dai motive unui regim să fure votul oamenilor.

Năstase asta a făcut și a demonstrat, odată în plus, că nu e capabil să lucreze cu oamenii chiar având-o alături pe fata lui Filat, Maia Sandu.

Chirtoacă i-a răspuns corect, întrebându-l, între altele: ”Deja vă simțiți în campanie electorală? În 2005, după 4 aprilie, tot o făceați pe salvatorii, umblați de mânuță cu Voronin, apoi cu Țopa pe la băncile din Chișinău fiind parteneri de afaceri cu nimeni altul decât Plahotniuc, și iată în 2015 și 2016 tot ne salvați, umblând cu Dodon deja de mânuță, până l-ați băgat la Condrița. Nici nu ați uscat bine pantalonii de transpirație sau de altceva și deja v-ați lansat în campanie pentru primărie? Dar să cereți elementar eliberarea unui om închis pe nedrept nu v-a trecut prin cap? Sau a mai multora, a tuturor chiar? Sau să organizați ceva manifestații de susținere?”

 

Năstase are minte scurtă

Chirtoacă a avut drepate. A. Năstase a uitat subit de îndemnul său. El declara arogant după ce Chirtoacă și-a prezentat demisia: ”În timp ce țara arde, unii se vor pe scenă… Trebuie să le transmitem la acești indivizi că chemarea noastră din 7 iunie 2015 a fost foarte și foarte clară – le-am strigat de pe scenă să vina alături de noi. Nu au venit, acum ar fi bine să se plimbe ca și noi printre oameni”.

Năstase minte cu nesimțire. Pe 7 iunie 2015 PL a avut în PMAN întâlnire cu alegătorii și ar fi fost bine ca ei să se alăture, dar să nu-i fluiere pe Doga,Dabija ca mai apoi să o voteze pe Zâna.

Deci, cei prezenți la miting vor avea un cuvânt greu de spus. Vreau să văd cum vor reacționa Năstase și Sandu când mulțimea va scanda:”Microfonul lui Chirtoacă!”.

E timpul să punem capăt acțiunilor subversive ale acestor doi oportuniști care sub tutela și banul lui Soros vor să legifereze națiunea civică moldovenească, pe pământ românesc.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.