Dezoligarhizarea, fără demiterea lui Dodon și organizarea algerilor prezidențiale și parlamentare anticipate, este o glumă de prost gust

cd2fff87193d5eaa61cd20ab4228bf53_XL

În cele 100 de zile de dodonizare a R.Moldova, experți notorii de peste hotare, înregistrează o stagnare a proceselor democratice, o instaurare a dictaturii ACUM care-l apără pe Dodon.

Derutați,cu moralul la pământ din cauză că nu pot arăta la modul concret unde-i miliardul furat, inclusiv de către Dodon și Zinaida Greceanâi, guvernul Sandu a început să elaboreze scheme directiviste de conducere după principiul bolșevic ”cine nu e cu noi, este împotriva noastră”.

Ca să nu fiu învinuit de lipsă de argumente aduc doar un singur exemplu. În guvern a fost propulsată o armată de mediocrități agresive pe care Dodon vrea să o schimbe cu alți oameni de-ai săi la fel de tonți, iar Maia Sandu tace.

Pe mine mă interesează personal de ce pentru Șrefan Gligor, care nu este membru al ACUM, dar nici al PSRM ,nu s-a găsit o funcție în Curtea Constituțională, chiar cea de președinte, de ce nu este invitat să participe la concursul pentru funcția de procuror general?

Cunosc răspunsul. Gligor consideră că, pentru a ne europeniza, trebuie să aducem poporul acasă,  sau să ducem urnele de vot acolo unde-și câștigă o pâine și să organizăm alegeri anticipate.

UE nu-i rămâne, deci, altceva decât să depună colosale eforturi pentru a menține stabilitatea, a nu admite declanșarea de către Dodon-Putin a unui noi conflict armat care ar aduce Rusia, după războiul din estul Ucrainei și anexarea Crimeii, în prim planul preocupărilor Bruxellesului care  are migrene inimaginabile cu Brexit-ul.

Prinsă în această problemă, UE face tot posibilul pentru a conserva situația existentă în R.M., chiar dacă ea este dramatică.

Din cauza lui Dodon, pudelul lui Putin, nici nu murim, dar nici nu trăim. Ofensivele masive ale Kremlinului asupra cuceririlor democratice, introducerea rusei ca limbă oficială, denaturarea adevărului istoric prin crearea așa-numitei națiuni civice moldovenești, confederalizarea R.M. ca să numin doar câteva din acțiunile subversive ale lui Dodon, nu trec neobservate.

În toamna curentă, mai exact pe 20 octombrie, când va avea loc scrutinul parlamentar local, R.M.va fi plină de reporteri din întreaga lume.

Cu ce își va acoperi goliciunea actuala guvernare? Ea se va deda unor specualții de duzină. Va aduce exemple în baza cărora va demonstra că a obținut sau  este pe cale de a obține asistență din Occident. Deci, unul dintre  amuiși, Năastase, va spune poporului prin megafon, de pe foaie, ca și prietenul său din Alianța Kozak, Vanya Ceban, că benefciem de susținerea democrațiilor consolidate, că Dumnezeu i-a pus lui mâna pe cap.

Prostii. Dacă ar fi cu adevărat democrată, Maiei Sandu i s-ar fi promis demult sau la Berlin, sau la Washington D.C. sau la Bruxelles că R.M. poate fi scutită de datoriile externe care o amenință cu insolvabilitatea. Asemenea inițiative au existat în trecut, când ministrul de externe britanic a acreditat această idee.

În cazul unor alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate, cu scoaterea în afara legii a socialiștilor finanțați de către Kremlin, o asemenea inițitivă ar putea parveni, de exemplu de la SUA, adevăratul nostru partener strategic.

Doar Casa Albă susține de fiecare dată în declarațiile sale că poporul este cel căruia i se întinde mâna să se întoarcă acasă, în Occident. Iar guvernanții prin crearea unor monstruoase coaliții-mamut, gen binomul Kozak, se opune. Sau, în cel mai bun caz, tegiversează acest proces.

Dragostea de fotolii și de camerele de luat vederi a devenit o epidemie în capitala de pe Bâc. Zilnic vedem pe micile ecrane aceleasi mutre, fără a auzi și vedea poporul care-și pregătește sapele și furcile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.