Nastase ii va taia pofta lui Ceban de a construi un imobil in spatele Catedralei Metropolitane “Nasterea Domnului” din centrul capitalei ca plata pentru serviciile pe care Cantarean le face ciumei rosii

hqdefault

E stiut ca biserica, separata oficial de stat, a facut si mai face agitatie pentru socialisti. Cazul din comuna Truseni,  cand parintele Andrii Sicrii i-a denigrat pe cei din echipa blocului ACUM si candidatul la functia de primar Iurie Madan, e crestomatic.

Dansii au tinut o conferinta de presa, s-au adresat in instanta, dar Mitropolia, care  fi trebuit sa ia atitudine tace. De ce? Din cauza ca tandemul Ceban-Dodon i-a promis marea cu sarea lui Vladimir Cantarean.

La sedinţa din 31 octombrie, 2017, o gasca de consiglieri dodonisti – plahotniucisti au aporbat in cadrul sedintei Consiliului Municipal conceptia viitorului imobil destinat angajatilor bisericii, care va fi construit in spatele Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din centrul capitalei. Potrivit proiectului cladirea se presupune ca va avea circa 700 metri patraţi si sase metri inaltime. E un cogeamite palat din care Vladimir va scoate bani grei pentru a-si multiplica bogatiile și a-l impartași pe Dodon and Ceban cu toate projeniturile lor.

In aspiratiile sale Ceban are si acest obiectiv, dar il ascunde ca si steaua cu cinci coltare a ciumei rosii in actuala campanie, dar si in dezbateri.

De fapt, 38 de consilieri dodonisti-plahotniucisti-leanchisti nu au votat in CMC constructia unei case parohiale, ci a unui palat mitropolitan cu 3 nivele si o suprafata mai mare decat a Catedralei insaşi. Ulterior au dat-o insa, cotita si  nu stiu pe unde sa scoata camasa.

Se justifica: au “aprobat doar un concept”, „ nu e nimic avizat” etc. Ca sa vezi, ei au avut in imagine cladirea propriu-zisa si nu au stiut ce voteaza? Costurile acestui acaret vor fi de sute de milioane de lei si va avea o suprafata mai mare decat Arcul de Triumf, Clopotnita, Catedrala „Nasterea Domnului”, luate impreuna. Palatul bisericesc va avea sali de conferinte la parter,   birouri si dormitoare la etaj sşi mansardă”.

Deci, e cazul ca Ivan Ceban sa nu se ascunda dupa veceu si sa spuna asa cum este. Cu Ceban biserica vrea sa realizeze un proiect de modificare si completarea a ansamblului arhitectural din Scuarul Catedralei.

Asadar, nu este crestineste ca un proiect bisericesc sa inceapa cu o minciuna

 

Sunt  binecunoscute intentiile socialistilor care  au devenit credincioși din interesul de a menține putere. Cantarean care are stranse conexiuni cu Markel de Balți a fost intotdeauna implicat in afacerile statale. El e cel care l-a incurajat pe Markel sa se implice in problema denumirii corecte a limbii noastre materne in timp ce Dodon s-a aflat  la nordul R.M. in campanie electorala. Tot Makel  este artizanul crearii  regiunii Balția, deopotriva cu Transnistria și Gagauzia care. în cazul in care R.M. va depune cerere de aderare la UE, se vor opune. Iar Vladimir va fi alaturi  de Dodon si ii va indemna  pe credinciosi sa iasa la proteste si sa declare ca UE nu e buna, iar romanii sunt niste hoti, asa dupa cum declara unii preoti in fata oamenilor in zilele sfinte de slujba bisericeasca.

Devine clar, deci, ca triada Dodon-Kantarean- CebanPlahotniuc vor sa transforme Chisinaul in feuda lor, instigand chisinauienii la discordie interetnică și religioasa.

Ceban e fiul celei care a fost sefa de departament in timpul lui Urechean. Baba Jania e dorincă de revanșă. Ea a spionat in stanga si in dreapta, facand jocurile lui Vanya Megafon.

Desi s-a prezentat la dezbaterile de la PROT cu teancuri de hartii, Ceban nu a detinut niciun document din care ar fi rezultat ca vrea sa faca ceva bun pentru chisinauieni.

La un moment dat el l-a intreabt pe Andrei Nastase care-I indemnizatia lunara pentru caldura acordata unui pensionar.

Nastase, in replica, i-a daruit o enorma monografie despre managmentul oraselor americane. In ea, intre altele este inclus un capitol cum sa mentinem patrimonial sis a nu-l risipim, caca facand-o ramanem fara memorie istorica. De fapt, Ceban asta vrea. Dar Nastase nu-I va permite sa-si faca mendrele. Pe 3 noiembrie el va fi ales primar, caci intelectualii si tinerii din municipiul Chisinau stiu ce prezinta acsti farisei-mancurti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.